Dags för dyk

I morgon torsdag har vi bokat in en dykressa igen. Ser verkligen fram i mot det! Lite rädd, lite pirrig, men fy tusan vad roligt!! 

Vi ska till Koh Bida:
På thailändska betyder namnen Inre Bida Ö och Yttre Bida Ö. Dessa dykplatser är perfekta för djupdykning, väggdykning och strömdykning och passar alla dykare på alla erfarenhets nivåer, från nybörjare till erfarna yrkesmän.

Båda öarna är väldig lika varandra när det gäller undervattens landskap, men Koh Bida Nai är den större utav de två öarna. På västra sidorna av de båda öarna går rakt ner vertikalt till sandbotten på ca 30 meters djup och mer på vissa delar. På östra sidorna av reven sluttar det mer gradvis ner till ca 25 meters djup. Mellan de två öarna nära Bida Nai finns ett litet korallrev som börjar på ca 6 meters djup med en underbar igenom-simning på 14 meters djup. 

Oavsett var du dyker runtom dessa två öarna går det helt enkelt inte att misslyckas. Den vertikala väggen på västsida är helt övertäckta med vackra mjuka koraller och "sea fans". Kollar in mellan springorna efter sjöhästar, kantnålar, räkor, nakensnäckor och ibland även grå-bambuhajar, en liten haj med katt liknande ögon. Tittar bort ifrån väggen för tonfiskar och taggmakrill och ibland till och med "black tip reef" haj simmande förbi.

På östsida kan du hitta stora kolonier av "staghorn" koraller med stora "barrel" svampar som växer bland korallerna. Också här kan du hitta bambuhajar som gömmer sig under stenarna och leopardhajar som ofta ligger och vilar på sanden nära revet. Faktum är att Phi Phi förmodligen är den bästa platsen i Thailand för att få se på leopardhajar. Där finns även sjöhästar och kantnålar på väggen och barrakudastim som flyter förbi ut i det blå.

Så mycket mer kan också bli funna runt omkring dessa platser: stingrockor, olika sorter bläckfiskar, muränor. Även valhajar har blivit sedda här och orsakar "valhaj feber" i Phuket och Phi Phi tillika!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0