Min mamma är sötast

Mammas meddelande till Linus på FB;
"Grattiskram från mormor! ha en fortsatta bra dag, blir det middag på Hammarby ikväll?"

Stämmer nästan - middagen blev på Bajen. Hur gullig är min mamma? I Love You.

Dyk

Uppehållet från Yogan fick mig att äntligen få tummen ur och bokade in mig för ett dykcertskurs. Så nu är det näsan i Open water diver manual som gäller. Lite rädd är jag det kan jag inte sticka under stolen med, man kan faktist dööööö, speciellt om man håller andan under vattnet med komprimerad luft i lungorna. Och jag som är så bra på att hålla andan under vattnet. Vinner alltid hålla-andan-tävlingar med Linus & Janne.

Hjäääälp.

No Yoga

Bästa Annelie (Yogaläraren) har dragit iväg för att checka in på ett "Buddatempel" i tio dagar så nu är det uppehåll...




Kalas

Linus har tagit ledigt från skolan för att fira sova på sin födelsedag. Efter min Yoga, Jannes jobb & paketinslagning väckte vi honom för en sen frukost. Vi varierar flitigt mellan tyska, svenska & franska cafét och idag valde Linus det tyska.

Grattis sötaste ♥ ♥

Idag fyller vår lilla stora son år. Grattis på 16-årsdagen!!


Gaslarm

Jag rycker in med myr/kackis/insektspray och sprayar som tusan under diskbänken då vi har lite myror där. Jag känner mig sjukt nöjd med min insats men plötsligt drar ett larm igång. Så där jättehögt så det skär i öronen. Ett kvitto på att gaslarmet funkar, här är det gas som gäller till spisen. Spisen som vi ALDRIG har använt. Men det är ju bra att det funkar... 

Note to myself

Så här kan en vanlig fredag se ut.

  1. Yoga
  2. Frukost på Cafét
  3. Läsa bok på stranden och bada i det galnet varma havet
  4. Tog en iskall Chang på favvostället
  5. Lekte loss med familjen i poolen = försöka hamna stående på en luftmadrass & göra bästa bomben. Vi var (ensamma i poolen som tur var...)
  6. 1 timmes helkroppsmassage
  7. Ett glas vitt vin på terassen innan det är dags för middag
  8. Middagen återstår...

Bra att titta tillbaka på när man är hemma i Sverige igen. Fy fabian vad bra man kan ha det.


Fredagsyoga

Måndag, onsdag, fredag - så ser mina yogadagar ut nu mera. Det kändes TRÖGT att komma igång igen efter visumresan men nu är jag på g igen. Helt otroligt varmt är det så svetten bokstavligen droppar under passet. Men efteråt är det så otroligt skönt och jag känner mig HAPPY. Dessutom är det fredag & huset är nystädat. Kan det bli bättre?


Kolla en röd

Mina favoritfrukter här är Pomelo & Drakfrukt. När jag här om dagen skivade upp en Drakis blev jag jätteförvånad - den var knallröd inuti. Det har jag aldrig sätt tidigare. Den var lika god som den vita, kanske till och med lite godare.



I går råkade vi köpa en jäst vattenmelon - det var inte gott kan jag säga. Vidrigt. 

En lördag

Vi hoppade på moppen och åkte till Lanta Old Town en sväng. Jag hade spanat in en butik i stan som jag ville återvänta till - nu var den stängd för säsongen Så kan det gå när man tänker, "jag tar det sen"...


Här torkas det chili på en trottoarkant i Old Town.



Här bakom öarna skymtar fastlandet, Old Town liggar på Koh Lantas östra sida.



Den här restaurangen ska vi till när vi ska kika på soluppgången. Kl. 06.20. 



Buddor i souvenirbutiken.

Blixtrar

De senaste kvällarna har det blixtrat som bara den här. Ingen åska, inget regn. Bara blixtrar på löpande band. Fascinerande!

Utan färg

Blir också fint.


Trettioen

Jannes dyk i söndags var vid ett stort korallrev (Hin Bida) som ligger mitt ute i ingenstans. Där kollades temperaturen i vattnet, 31 hela grader varmt var det mitt i havet. Inte undra på att man tycker att det är varmt här vid stranden, kan det vara 37 tro?

Sex

Nu har vi "bara" 6 helger kvar här på ön. Skulle man hit på en semester på 6 veckor hade man tyckt att det var en evighet, men nu tycker man att man börjar känna lite stress över att hinna med allt vi har planerat...

Vi ska kolla vattenfall, åka till varma källor, snorkla, dyka, kanske övernatta på någon närliggande ö, fota en soluppgång, åka till Koh bu bu, gå alla 3 på en thaiboxningsmatch, matlagningskurs, fisketur. Hur ska vi hinna? Inget lätt liv det här, det ska gudarna veta!

Skönhet på Saigons gator

Salong 1.



Salong 2.



Själv var jag lite sugen på en klipp & sling, men de hade inga lediga tider just denna dag ;-).

O som i Olivia

♥ Grattis på namnsdagen ♥

 


Bilder från Songkrandagen

Pappan får den största, mamman och barnet får ta de små. Barnet ville då inte ha någon.



Titta vad nöjd mamman blev, hon började spana direkt efter ett lämpligt offer.


Janne efter ett besök på bageriet.

Oj, vad roligt

Vilken dag! Helt otroligt! Att vi fick uppleva detta - dessa glada, underbara thailändare som kastar vatten, färg och mer än gärna gnider in tvålpulver på våra kinder och armar. Just för att önska oss (och varandra) lycka inför det nya året. Alla skrattar, säger fina ord och är så glada. Vill man någonsin tillbaka till gråa, trista, surmulna Sverige?  

PS. Vattnet de kastar och tvålpulvret de gnider in = att blir ren inför det nya året. Fifan vilket bra år det kommer att bli!

Puss & kram
/Victoria, Janne & Linus

Nu jäklar...

...sticker vi in till Saladan (stan) - pickan är laddad.


Gott Nytt År!

I dag firar vi det Thailändska nyåret. Linus gick upp klockan 5 här i morse för att gå ut och "busa" med sina kompisar - de skulle kasta vatten på Tuk-Tuk-förarna (som brukar sova i sina Tukkisar). När Janne kom hem efter att ha köpt bröd på bageriet var han mjölig i ansiktet (tydligen är det inte bara vatten man råka ut för).

Undrar som en flundra vad som mer kommer hända idag...

Havet är stort


Songkran

Lyllos Linus. Han har lov nu fram till torsdag. Tisdag, onsdag & torsdag firas det nyår här. Det ska verkligen blir roligt att se hur det går till då alla kastar vatten på alla. Jag misstänker att det inte är läge att ta med sig kameran...


Thaibox

Janne är på en dykresa och stack där med iväg redan 7.30, jag kunde inte somna om då klockan ringde 7...Till och med Linus var upp med tuppen - han slog på stort och gick iväg och tränade Thaiboxning vid 9. Nu ligger han dock och sussar sött - kanske öppnar sina blå lagom till middagstid?

Fasters sockerbit



Koh rok

Förutom vackra koraller i världens alla färger (nästan) och fina fiskar såg vi även en varan. 




Motorbåt kl. 08.30

Först gick det fort.




Sen gick det jättefort.



Jättetidigt

Ställa klockan en lördag...Ja, det är väl okej när man ska ut på äventyr? Linus diggar INTE att bli väckt, i går var det helt okej att vi skulle iväg och där med upp tidigt. Men nu i skrivandets stund är det inte poppis.

Kamran är med så foton kommer sen. Happy lördag på dig!  


Lördagsplaner

Hit åker vi imorgon. Cirka 1.5 timme med speedboat tar det att komma till detta snorkelställe. Vi hoppas på bra sikt i havet! 


Eftermiddag med sanden...

mellan tårna. Lyckades komma över ett antal gamla Amelia från hösten -09 i hotellets reception. Jag blev så klart glad över dessa men det känns lite si så där att läsa om höstens nya mysiga stickade koftor, snygga boots & recept på värmande soppor. Men vad tusan. Det är ju bara för skönt att sitta och bara slöbläddra - jag är inte den som gnäller.

Love?

Helårsskolan & semesterskolan = Lanta Sanuk School. Linus kanske inte riktigt ÄLSKAR skolan, men smådiggar den i alla fall. Och det räcker bra tycker jag.


God morgon fredag

Vi sitter på cafét och äter frukost, jobbar, pluggar/googlar. Idag är det molningt vilket är rätt skönt, ögonen gillar att få vila sig lite från det starka solskenet. Kroppen skulle säkert uppskatta lite svalare luft också men termometern står på 31,4 så här klockan 10.41. 

Vad ska du göra i helgen?



 

Huller om buller från Ho Chi Minh

Fler foton från visumresan. Blandad kompott.


Här var det basketlektion för eleverna i skolan som låg mitt i mot vårt hotell.


Mekongdeltat.





En lunchrätt. En grillad fisk.








Många var det. Moppar alltså.


Linus softar på hotellets tak. Poolen var skön.


Pumpor som är redo till färsäljning på den flytande markanden.


"Nygräddat" rispapper, dessa används bla till de vietnamesiska vårrullarna.


En mamma som väntar på en morgontrött tonåring i hotellets reception.



Dinnertime

Linus ska äta med en kompis så (ikväll igen) blir det middag på tu man hand. Helt otroligt - jag har inte lagat mat på tre månader, men det kanske räknas att skiva upp exotiska frukter, ställa fram frukostflingor & sätta på vattenkokaren?




Bilder från Ho Chi Minh

Vår flodbåt som tog oss runt på Mekongdeltat var supermysig!


Hatten var obligatorisk på den traditionella båten som tog oss i genom där det var som smalast.




Paus vid tunnlarna, vi får smaka någon typ av potatisrot som man dippade i jordnötter, socker & salt. Tyvärr så dubbeldippade guiden sina rötter så vi tackade vänligt nej ;-).


Kvällarna avslutas som vanligt med thaiboxning, mamman tittar på och låtsas tycka att det är bra grepp & sparkar som utdelas.



Näsan i boken

Jag har suttit med pluggböckerna i högsta hugg de senaste dagarna, lätt att hamna lite efter när gör avstickare sådär. Nu är det litteraturhistoria som står på schemat. Svenska språkets olika tidsperioder, litterära begrepp, Selma Lagerlöf & Strindberg.


Picsfix

Fixar och donar med en hel hög med foton från Saigon. Det tar sin lilla tid men snat kommer du kunna se dem här...

Skulle Linus...

...veta att jag la ut detta underbara kort på honom så skulle han, ja, jag vet inte vad han skulle ta sig till.




Happy easter!

Glad Påsk! Har inga Påskkänslor direkt - men en hel del andra må-bra-känslor finns hos mig och det är inte illa. Det vill jag lova.

Hemma igen

Nu har vi kommit hem och det känns verkligen härligt. Har upplevt massor och har så klart fotat massor. Jag har en hel höh av foton som jag kommer lägga upp här snart.


RSS 2.0