Lördagstur

God morgon härliga lördag. Idag har vi fått med Linus på en tur på ön. Vi fick ta till en muta, att hyra en kross. Linus får förståss inte köra men tydligen så var det kul i alla fall. Jag kör min älskade retromoppe.

Ska bara få upp honom ur sängen... 

En torsdag ca 18.15

Havet var livfullt på eftermiddagen idag (det är sällan vågor här).


Många sköna turer som ligger nära till hands.


Killarna på "vår" restaurang riggar upp och tänder grillen inför kvällen


Ett meddelanmde från Linus...


Batteriet är åter

Och jag fick några bra foton idag på stranden. Härliga vågor - visar sen.

Nu middagsdags. Må så fint.

Inga ord

Men en massa...


En kommentar

Jag:
Den här restaurangen var helt okej, synd bara att personalen var lite halvsura.
Janne:
Men tycker du? De var ju jätteglada och alla pratade, log och hejade när vi gick...

Fjorton

Om 2 veckor kommer mamma & mormor på besök! Vi skissar på ett litet "program" som börjar redan samma kväll som de anländer.
Näää, men det finns en del som vi vill visa och göra men jag tror nog att det är bäst att ägna de första dagarna till att tina upp dessa nedkylda Sverigekroppar... 

Trodde vi

Vi har åkt förbi en "flakbil" som säljer något som det står "xxxx (på thai) 100%" och så kostar det 20 b. Vi blev nyfikna och stannade till för att köpa. Vi kom fram till att det var "bambusaft" då det även låg bambupinnar på flaket och något typ av press bredvid. Mmmm, vad gott och sött tänkte vi och så är det 100% så det måste betyda att det inte är något socker tillsatt.

Men så gick det upp ett ljus, det var ju sockerrör och alltså vätskan ur sockerröret som vi drack. Inte undra på att det var naturligt sött ;-). 

Batteritrixeri

Nu är batteriet till kameran slut igen och jag hör mig själv säga - nu skulle man haft kameran, det här skulle bli ett fint foto, den här slolnedgången har nog aldrig varit så fin - nu skulle man haft kameran...

Så idag fick Linus ta med batteriet så hans lärare kan lägga den på laddning.  


Blomster

Trädgårdsfoto.

Darin

Jag lyckades att titta på Melodifestivalen imorse (fast man inte ska kunna göra det)! Kul att kunna ta del av bidragen och jag gillar verkligen Darins låt. Timotej var också rätt så trevlig.

Lektyr

Gissa vad glad jag blev idag när jag kollade posten, i ett av kuverten låg ett färskt exemplar av Amelia. Väldigt välkommet vill jag säga.

Jag fick den perfekta födelsedagspresenten av bror med familj - en prenumeration av valfri tidning. Jag valde som till synes Amelia. 

 


Riga

Mamma & mormor. Far och flänger. I helgen åker de på SPA-resa till Riga och jag önskar dem en underbar helg. ♥

Kackisar

Näe, inga kackisar här inte, men destomer myror. Som tur är håller de sig ute på terrassen och inte i inne. Funderar på att köpa med mig några flaskor av den här sorten hem. Bara spraya och på någon sekund är alla myror borta. Då menar jag alla.


Ingen tv

Har inte kollat på TV på ett antal veckor och jag sticker inte under stolen med att det är rätt så skönt att bara ligga och småglutta på någon film eller annan underhållning.

I huset har vi bara thaikanaler så idag har jag köpt lite dvd-filmer som jag ser fram i mot att kika på.





Flitig skolflicka

Har setat hela förmiddagen med skolarbeten som ska skickas in nästa fredag. Nästa fredag alltså. Skönt att ligga steget före så det inte blir något panikartat när det väl ska lämnas in. Jag har jobbat med att få till slutklämmen på mina 3 arbeten som består av att skriva ett PM, ett referat & ett skriftligt arbete om "slang".

Ganska roligt men det kräver sin lilla tid...

 

Sjuk?

Hmmm, Linus vaknade med huvudvärk idag och är lite snorig, tydligen är det flera i klassen som här sjuka. Håller tummarna för att det inte är någon förkylning på gång.

 

Box

Linus & Janne har just kommit hem från Thaiboxningsträning - gissa om de är helt slut?! Det var första gången som de testade en "lektion", Linus var taggad att köra vidare vilket är toppen efter som det inte blir så mycket annan idrott här.

Nästa träning ska jag smyga på dem och ta några kort som avslöjar deras smidighet...

Önskelista till mamma

Från mig:

  1. Några tidningar (ej Amelia, den kommer med posten varje månad)
  2. Boken "Systerskap" av Katerina Janouch

Från Janne

  1. Salt & Blandat

Från Linus

  1. 2 st burkar Pingvingodis



Vill krama


Foton igen

Lågvatten...




Dessa skyltar finns över allt.


Lite pics

De hade ställt in en flaska mousserande vin på rummet när vi kom.


Högt i tak, ljust & stilrent.


Poolen och vårt "hus" till vänster.


Vad säger man? Måste man åka "hem"?


Bladisar i jacuzzin.






Hur gulliga är dom inte?

Gott Nytt År!

14 februrari är det Nyårsafton här! Räknar med att det blir en del raketer på stranden!

Eftersom kineser är den största minoriteten i Thailand och väldigt många thailändare dessutom har sina rötter i Kina firas det kinesiska nyåret som om det vore en Thailändsk högtid.
Och eftersom Kina är fyrverkeriets ursprungsland bjuds det på mycket spektakulära fyrverkerier denna tid.
Fyrverkeriets ursprungliga syftet är att skrämma iväg onda andar, således är ljudnivån hög.
En annan viktig del av kinesiskt nyårsfirande är maten. Den saluförs på gator och torg i stor variation - en fest för både öga och gom.

Kramar

Många, många kramar på alla ♥ dag!


Melodifestivalen

Har just lyssnat på Melodifestivalens webbjoker som är mamma till Linus klasskompis här på Koh Lanta. Det gick visst inge vidare för "Mist"...

Åter

Nu har vi kommit hem från vårt lilla firande! Hotellet vi bodde på var ursnyggt med en massa fina detaljer i inredningen, ska fixa med bilder och visa sen.

Här står huset står kvar och Linus har klarat sig bra :-).


Coffee @ Lanta

Fick en fråga av sötaste mamma & mormor - finns det kaffebryggare i huset? Svaret är nej. Men - det finns en sådan där hållare för kaffefilter och så finns det vattenkokare (pulvret får man ta med från Svedala). Om jag inte minns helt fel så är det så min moster Eva brygger/kokar/tillagar kaffe hemma? Stämmer det?

Annars om man vill fika så finns det både espresso, latte & svart kaffe på diverse fik här på gatan. 

Socker

Planen idag är att starta upp med en promenad på stranden & sen fixa naglarna, det var två veckor sedan jag gjorde manikyr så det behövs. Dessutom vill man vara lite fin imorgon då vi ska fira vår bröllosdag.

6 år=Sockerbröllop.



Tyst

Det är mysigt att gå upp lite tidigare ibland, innan killarna vaknar, mopparna drar igång och solen gått upp. På fredagar kommer ju städis så det är skönt att hinna fixa lite innan.


Mera Yoga

Idag slog jag till på ett nytt Yogakort, känns dumt att sluta nu när man kommit i gång. Vem vet, kanske jag kommer kunna nudda mina fötter från stående position en vacker dag.


Family




6 plus 1

Ja, då ha vi varit här på ön i 6 veckor och 1 dag, helt otroligt vad tiden går fort! Vi trivs väldigt bra och vi hoppas att det kommer fortsätta så.


Mitt i veckan

Aktivitetsdagen var trevlig och jag gissar att dem fick in många battingar i insamlingen. Vi gjorde vad vi kunde för att bidra - många lekar & många lotter blev det. Dock ingen vinst (i vinstpotten till lotterna fanns det massor av priser som jag gärna kunde tänkt mig, snorkelturer till Pipi, middagar & massage för att nämna några).

Nybakta kanelbullar & kaffe fanns också på plats. Vi hoppade kaffet i värmen...

Linus med sina kompisar


Här skulle man gissa antal pärlor & längd på pinne. Jag vann en klubba och undrade vart finvinsterna var.. 


Enarmad bandit - Janne körde..


& vann en mini-godis-påse och blev överlycklig.


Och stackars Paulina som brutit foten - men hon var lika glad för det.

Insamling

Linus skola har sedan några år ett samarbete med ett barnhem i nordvästra Thailand. Barn som flytt över gränsen får här en fristad och skolgång. Svenska skolan har hjälpt till att samla in pengar och saker till dessa barn. Insamlingarna har resulterat i att dessa barn får resa ner till Koh Lanta och besöka "vår" skola. 

Idag kommer alla elever ordna aktiviteter med lotter, tävlingar och annat just för att få ihop så mycket pengar som möjligt till barnhemmet. I maj kommer barnen hit - ska bli spännande!

Children of the forest heter projektet.


Sista Yogan

Har just komit hem från sista Yogapasset som ingick i kursen. Men jag ska nog köpa ett Yogakort, riktigt skön träningsform, dock mycket jobbigare än vad jag trodde. Inget plingpling här inte...


Äta myror?

Näe, myror gick inte att hitta på marknaden men en hel del andra både ätbara & icke ätbara ting.

Väljer och vrakar bland salta nötter? Smågodis? Torkad frukt?
 

Nääää, bland larver, gräshoppor & skalbaggar så klart.


Jeans, här var det jeans. Tre par för 100 thb (22 kr).

Det kom ett SMS

Fick ett meddelande från Veronica - snacka om mycket snö...



Hoppas Jujje sköter skottningen ordentligt!

Söndagsmyset

Igår hade vi planerat att kika på melodifestivalen på SVT Play. Vi dukad upp med godis och mys i "palviljongen", när det väl var dags att börja kika så gick det inte. Programmet kunde bara ses live...

Bu!

Surapor & spegelapor

Det här är en spegelapa...

Kolla, den här apan har hittat en spegel. Jag lovar, den tittade typ hela tiden på sig själv. Söt! Själv är jag rätt stolt över fotot ;-).

R

Det är eftermiddag, solen har blivit behagligt skön och jag lägger boken åt sidan. Långt där borta, så där mitt i mellan att sova och vara vaken hör jag - Cola, fanta, beee, ajskeeemm...dom är bara för söta, tänk att man till och med gillar försäljarna här. Det måste vara världens bästa land?

Detta var förra helgen på Koh Poda - här finns det ingen som säljer öl & cola på stranden. Tyvärr ;-).


Perfekt

Igår kände vi att det var en perfekt dag för att slå till på en flaska vin så vi gick till en restaurang som är ganska lågt ifrån de vi brukar besöka. Men med ett vinglas i handen känns det lite mysigare när man sitter på "riktiga" stolar lite mer till bords så att säga. Janne åt kalv och jag pilgrimsmusslor - till det en flaska Chardonnay. Linus skulle (som vanligt) iväg på middag med sina kompisar.


Helg igen

Janne som jobbat på duktigt blev belönad med extra ledighet så igår var han ute och dök och idag stack vi iväg på lite äventyr. Vi åkte längst ner på ön, till Koh Lantas nationalpark. Skumpigt & dammigt var det att ta sig dit men väldigt fina vyer såg vi på vägen. Så det var det värt!



Moppen orkade inte den brantaste backen, då fick jag pulsa fram i dammet...


Skitsur apa.


Ingen trängsel, absolut inte.

Grattis Suzanne

Massor av grattiskramar till dig från oss, hoppas du får en fin födelsedag!

/Victoria, Janne & Linus ♥


Onsdag

Ojoj, veckan gick fort, antagligen för att vi var bortresta över helgen plus måndagen. Redan torsdag imorgon alltså...

Janne hade en tio-timmars-arbetsdag framför sig så jag var och roade mig på egen hand. Startade upp med att kolla in kursens uppgifter (buuuuu), tog med mig kursboken och Amelia till stranden. Läste båda. Tog en timmes promenad och sen en massage. Massagen var ingen rolig historia - trodde jag skulle gå sönder...

Solnedgången var fin ikväll.

Linus ska iväg på en liten avskedsmiddag för en kille i klassen så jag & Janne ska nu iväg på tu man hand. Först en uppfriskande dusch (31 + här nu 19.06.)



 

Mera bilder

Phra Nang Beach:


Gångvägen mellan Railay Beach & Phra Nang:


Koh Poda:




Helgens foton

Poolen fotat från vårt sovrumsfönster...




Killarna kollar lunchmenyn på Koh Poda:



En familj apor lyckades vi fånga på foto innan vi åkte vidare till Chicken Island.



Måååånga fiskar:



Jag är så glad så jag måste hoppa:



Janne oxå - Linus är oxå glad men vägrar hoppa. Vi är sjukt pinsamma...



Mer foton kommer - det tar sådan lång tid att ladda upp dem...

Det kom ett SMS


Från gulligaste tjejerna - det ser ut som att ni hade det supertrevligt! Alla med blanka fina läppar. ♥





Helgen i korta drag

Vi åkte som sagt i fredags vid lunchtid, båten tog ca 2 timmar till Au Nang. Vi slängde in väskorna och stack ut  på stan. Linus ville passa på att ta en cheese på MCD, det var ju en hel månad sen...Snabbgluttning i affärer, boka longtailbåt till lördagens tripp och sen hem för ett dopp i poolen.

Kvällen tillbringades så klart på stan - själva Au Nang är inget att hänga i granen, mycket trafik och mycket folk turister.

Lördag morgon 10.00 blev vi upphämtade av mannen som vi bokat longtailbåten med, sen bar det ut på det underbara havet och vi gjorde en favorit i repris. Vi räkande ut att vi var där första gången 2002 och 2004.

På kvällen åt vi med "Gunsan" och hennes man - Gunsan jobbar på Axfoods kontorsservice och ville att vi skulle ses när de var på Koh Lanta men det blev inte så.


Hemma

Borta bra men hemma bäst - så känner vi nu när vi kommit hem till "vårt" hem. Janne fick tyvärr kasta sig in i jobb direkt, Linus stack iväg med en "tukkis" för att träffa kompisar. & jag smög ner på stranden och kolla in en fin solnedgång.  


RSS 2.0